Vés al contingut

Cicles Formatius - Formacio dual

CICLES FORMATIUS

Formació dual

Formació professional en modalitat dual (FP Dual)  

logoLa formació dual en els ensenyaments de formació professional és una modalitat en què l’estudiant també esdevé aprenent, de manera que combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat en una empresa. Durant l’estada formativa l’alumnat porta a terme tasques pactades entre l’empresa i el centre educatiu.

L’Institut Ronda ofereix aquesta modalitat en tots els cicles formatius de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat:

  • CFGS Educació infantil
  • CFGS Integració social
  • CFGS Mediació comunicativa
  • CFGS Animació sociocultural i turística
  • CFGS Promoció i igualtat de gènere
  • CFGM Atenció a persones en situació de dependència

L’FP dual utilitza una metodologia on l’empresa té un major grau de co-participació en l’aprenentatge de l’alumnat. Això l’ajuda a desenvolupar el seu potencial professional, aprenent en situacions reals de treball, adquirint més experiència professional i millorant la seva ocupabilitat.

L’FP dual combina el temps de formació en el centre educatiu i a l’empresa, comportant el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits a l’empresa. A nivell pràctic, vol dir que a segon curs l’alumnat dual deixarà d’assistir al mòdul de síntesi/projecte i passarà de 900 a 1100h a l’empresa, on el seu aprenentatge pràctic equival a alguns dels aprenentatges que fins ara es feien a l’Institut.

Les empreses o entitats, decidiran com formalitzar la plaça dual: si ho fan a través d’una beca formativa o d’un contracte de treball. Això serà un cop finalitzat el primer curs del cicle formatiu. Normalment, es pacten unes 25 hores setmanals amb la corresponent compensació econòmica. L’estada a l’empresa es combina amb l’assistència al centre docent. Per l’alumnat en dual serà necessari a segon curs una disponibilitat horària a temps complet.

Si us interessa tenir alumnat en modalitat dual, podeu sol·licitar informació al següent formulari (enllaçar-ho amb la borsa de treball)

Tota la informació detallada la trobareu clicant aquest enllaç:

https://projectes.xtec.cat/fpdual/