PROJECTE COMENIUS A L’INS RONDA

El projecte durarà dos anys (cursos 2012-13/2013-14) i no afecta a un grup o curs concret sinó que consisteix en fer un treball en el qual hi aniran participant diferents grups i nivells d’alumnes. El treball pretén determinar quines són aquelles cançons que han definit diferents generacions i que s’han convertit en icones d’aquella generació. Quan les tinguem determinades (ho estem fent a través d’una enquesta) intercambiarem informació amb els altres països per veure’n possibles coincidències i analitzar-ne els motius. També estudiarem l’entorn i el context de cadascuna de les cançons per determinar quins han estat els motius que han dut aquella cançó a convertir-se en una icona. El treball que hem plantejat és molt transversal i, tot i que la temàtica sigui musical, de fet, la treballarem des de moltes perspectives. Tot plegat ho farem, a més, utilitzant altres llengües com l’anglès, l’italià, el català o el castellà. Al final, haurem fet exposicions, concerts, enregistraments, visites, treballs, telenotícies, una revista electrònica i moltes més activitats que s’aniran concretant mentre es desenvolupa el projecte.
La modalitat de Comenius que fem no implica un intercanvi de grups d’alumnes però si que alguns dels nostres alumnes de 4t d’ESO estan més directament implicats en el projecte i seran els nostres representants quan haguem de viatjar a Itàlia, Lituània o la República Txeca.
Els projectes Comenius són una molt bona oportunitat per conèixer altres realitats, persones, escoles i nois i noies, en definitiva d’anar una mica més enllà de la nostra vida quotidiana i obrir-nos una mica més al món.
 

Mar Miret, Sílvia Cantons i Lluís Herrera